Páricsy és Társai Építésziroda - Cikkek

A szintterületi mutató

Általában új ház építésekor a legelőször feltett kérdések egyike: „mekkora házat építhetek?” Erre többen azt a választ adják, hogy: „nézzük meg a telek beépíthetőségének mértékét”. Azonban ez még nem minden, hiszen számos további előírás és szabály is befolyásolja. Közülük az egyik a szintterületi mutató.

Tovább

Hálószoba a tetőtérben – Hova tegyük, mire figyeljünk?

A hálószoba kiemelkedő jelentőséggel bíró helyiség az otthonunkban. A mindennapi tevékenység, a napi rutin, a munka, a folyamatos rohanás, feszültség, amit átélünk, egyre fontosabbá teszi a pihenésre szánt időt. Egészséges életet nem lehet minőségi pihenés nélkül élni. Ehhez pedig olyan hálószoba kell, ami valóban lehetővé teszi ezt a relaxációt.

Tovább

Ház – oldal – határ: hogyan építhetsz oldalhatárra?

Az építési telek beépítésének sok feltétele és több módja van. Ezúttal az oldalhatáros beépítési móddal ismerkedhetsz meg.

Tovább

Merre van az arra? A tetőablakok beépítésének kérdései

Nem is gondolnád, mennyi szabály vonatkozik a tetőablakok beépítésére, pedig rengeteg kérdést vet fel, megannyi apró részletre kell figyelni…

Tovább

A felújítás buktatói, avagy így kerüld el vásárláskor a rossz lovat

Ha úgy döntesz, hogy keresel magadnak egy régi házat, mondjuk egy Kádár-kockát, megveszed és magadra formálod, jó, ha bizonyos „apróságokra” figyelsz.

Tovább

Várható trendek 2022-ben – Építsek, felújítsak?

Általában vége felé egyrészt számot vetünk saját magunkkal, másrészt előre tekintünk, és megpróbálunk képet alkotni a következő évről. Tervezünk. Az ismeretlenben való mozgásunkat megkönnyíti, ha tapasztalatokra, folyamatokra építve prognosztizálunk. Óvatosak vagyunk, mert jósolni nem akarunk és ezt jól tesszük.

Tovább